Ti se pare ca daca ai castigat o data gata ai succes , totul iti merge perfect si nu vei mai avea probleme mult timp de atunci inainte.

Uite ca nu e chiar asa , iar succesul ni-l facem singuri in functie de cum gandim.

Principalul motiv pentru care majoritatea oamenilor nu reusesc sa realizeze ceea ce vor sa gandesc este acela ca le lipseste o definitie clara a succesului si a surselor acestuia.

Asta deoarece, in ciuda dorintei de a reusi, nu isi precizeaza cu suficienta limpezime ce anume doresc.

Astfel, ei nu ajung sa afle de ce capacitati dispun si se resemneaza sa ramana ceea ce sunt si sa faca ce au mai facut. Se resemneaza cu gandul ca , “gata am pierdut si nu mai am nici o sansa sa reusesc” , chiar daca orice incercare i-ar duce mai aproape de victorie si de “succes”.

Dobandirea succesului presupune un anumit grad de autoacceptare si respect de sine , asta inseamnand sa-ti asumi propria fiinta fara a te plange, sa intelegi ca esti om, ca esti supus greselii, dar si capabil de realizari uluitoare.

Nu-ti pune bete in roate, avand o parere proasta despre tine si despre capacitatile tale dar invata sa-ti recunosti potentialul si sa te apreciezi cu adevarat , pentru ca doar tu poti merge mai departe , poti invinge , iar daca te lasi la indemana celorlalti mereu vei pierde.

Se spune ca incercarea moartea n-are , orice sansa primita cat de mica , poate fi drumul spre succes , asa ca nu rata nici o sansa deoarece acea sansa poate fi cea castigatoare.

Nu poti sti niciodata de unde vine norocul sau mai bine spus de la cine vine. Arta succesului se invata , asa ca invata sa invingi si sa-ti cultivi in minte ideile “Vreau si Pot” pentru ca doar asa vei reusi.

A-ti tine sub control gandurile inseamna a decide singur asupra destinului propriu intr-un cuvant de tine depinde cum iti va fi viata.

Chiar daca nu e usor sa-ti innoiesti felul de a gandi si e nevoie de mult efort pentru a scapa de vechile ganduri negative.

Hraneste-ti mintea cu ganduri si atitudini pozitive, fiindca succesul este in mare parte rezultatul unui optimism autentic.

Doreste-ti succesul si nu perfectiunea si nu renunta niciodata la dreptul tau de a gresi , pentru ca stiinta noastra nu e decat o picatura dar ignoranta noastra este un ocean.

One thought on “Succesu in viata..e un dar?

 1. Sunt o bună lecţie pentru mine însumi vorbele de mai sus…

  Cred că până la sfârşitul vieţii tot mai avem de învăţat pentru a profita la maximum de oportunităţi şi a nu ne descuraja.

  Ce uşor şi ce des uităm că fiecare clipă (+ Împrejurare bună sau rea) poate fi o şansă!

  Cum zice Eminem (Lose Yourself, 2004):

  “You only get one shot, do not miss your chance to blow
  This opportunity comes once in a lifetime yo”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.