Ori greu se pierde notiune mea , ori nu vreau eu sa cred ca sunt vinovata.Anume azi , anume aici.Caci , nu mai stiu , de ce , dar Duminica isi are aprenta destul de dureroasa pe suprafata sufletului meu.Ea ma framinta , si imi scutura toate gindurile , dorintele , bucuriile.Ea parca ma desprinde de tot.In fiecare saptaminta  a calendarului , in fiecare , ea apare cu acelas chip , destul de neplacut.

Si o simt aici , fiecare picatura a acestei zile , care as fi vrut sa isi stearga pasul , fara ca sa o pot vedea.O simt cum traieste in ochii mei , apoi se varsa neincetat.O simt cum se rasuceste printre respiratiile inimii mele , daca as opri rasuflarea , probabil si aceste zile de Duminica , s-ar fi oprit din  a trai.

Ma gindesc uneori , poate imi pregateste sufletul pentru o noua etapa ,impartita in zilele saptaminii , o noua zi de Luni.Poate imi adoarme si imi amorteste fiecare firicel viu , din mine.Sau poate ? ! Poate eu asa o primesc de fiecare data cind vine.Poate eu , nu fac nimic ca sa o vad mai altfel in orele in sir , ce se strecoara prin matasea zilei.Poate eu , sunt lenesa sa imi misc privirea , in alt capat de odaie.Dar poate eu ? !

Un singur lucru , care sta ascuns in profunzime , este constiinta pentru ca sunt multumita ca astazi , anume astazi , eu traiesc.Si ca , doar eu imi pot face fiecare zi, de-a fi mai buna sau mai rea.De fapt , nici o zi nu poate fi asa , pot si momentele care tu ti-le tiparesti in memorie ca pe-o carte.Tot tu o faci , citita sau uitata intr-un colt demult prafuit.

Dar eu , am sa inchid viul din mine , si am sa imi amortesc fiecare simtire gingasa si sensibila , adevarata.Am sa le ingrop ? ! Nu , doar am sa le amortesc si am sa le infloresc in visurile mele , ca miine sa am o zi , mai frumoasa , mai dorita.Asa ca , Tu duminica , daca esti trista , tine-ti locul doar pentru astazi , miine nu e locul tau.De ce sa mint ? ! Cind sufletul nu are zile , luni , el are doar locuri ocupate sau goale ,clipe fericite si triste , zile in care traieste si zile in care doarme adinc si amortit.As fi vrut , ca sufletul meu , sa traiasca miine .stock_169_by_umbradenoapte_stock-d4fxsks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.