Neve_in_Strada__by_FotoGraficamenteLuPicaturile de ploaie care le-a lasat ieri cerul nu mi-au putut spala lacrimile mele care imi zgirie sufletul .Si ma gindesc , Doamne oare unde este dreptatea care ar fi trebuit sa bintuie printre noi ? Unde este bunatatea care ar trebui sa existe in ochii nostri ? Oare de ce s-a impartit pamintul ?

Am intilnit ieri in strada un pui de catelus , care nu avea puterea sa mai rasufle.Era trist , am vazut ochii lui .Nu am putut sa trec si sa il las.Caci era intr-o balta , iar apa ploii il ineca.M-am oprit si am incercat sa il scot de acolo si ma gindeam ca daca il misc din loc , el va avea puterea sa se aseze pe uscat.Dar nu avea nici aceasta putere.Durerea lui se desena pe inima mea , imi era trist ca nu stiam cu ce sa il ajut.Un pui de catelus , care cu siguranta nu a nimerit asa pur si simplu in strada , un pui abandonat.Cind l-am luat in brate , am vazut ca este lovit , pe trupul lui erau cicatrice , care unicul motiv a fost un automobil sau bastonul unui om.In orice caz , ambele variante duc la singurul dusman – omul.Nu mai stiu cum pot sa redau prin cuvinte ce am vazut in ochii unui animalut.Cit ajutor cerea si cit de mult avea nevoie de mama lui.Atit de mic si deja lipsit de viata.M-am oprit fara sa regret ca pot sa intirzii undeva si l-am luat din apa , iar a doua zi nu l-am mai gasit.

Am intilnit ieri in strada , un copilas micut , micut.Un baietel care mi-a spus ca il cheama Sandel .Era un bob de soare care m-a facut sa zimbesc .Eram fericita doar ca aveam cu mine , bomboane si cu multa placere le-am dat , acelui baietel care pur si simplu m-a facut sa radiez de bunatate.Avea miiniile micute si atit de gingase.Mi-a raspuns atit de amabil  ” mulutmesc ” si a plecat in treaba lui .Dupa ce ma indepartam de el , imi dadeam seama ca atunci cind daruiesti ceva si simti ca cineva se bucura de asta , te simti mult mai implinit , te simti atit de fericit.

Am intilnit ieri in strada , un batrin .Care incerca sa ajunga acasa .Cu el avea o torba mare si grea si din citi au trecut pe linga el , nimeni nu l-a ajutat cu ceva.Si ma intrebam , oare cum sunt astia oameni ? Unde ajungem si unde ne pornim , ce vrem sa facem cu viata noastra si ce facem din ea ? Trecem pe linga suflete care sufera , care pling de durere , care au nevoie de ajutor si nu auzim nimic , nu vedem nimic.

Macar nu stiti , cit de bine e sa faci un bine !

Macar nu stiti , cita durere mucegaieste in inima celui care simte frigul lor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.