my_hat_is_heavy_by_Lk_PhotographyNu stiu daca o sa ma fac auzita daca am sa scriu aici , insa simt cum striga sufletul meu , cum se ineaca in tacerea cea nesigura i-o dau eu .Si am zis , oare de ce sa nu intreb ?

Stiam sigur ca istoria neamului se va pastra atunci cind aceasta va avea pastrat trecutul , prezentul si viitorul.Ma intreb , oare Moldova va trai doar cu trecutul ei ?

Cit de rau ar invata unii la istorie , toti stiu ca trecutul nostru miroase a singe  si anume a celui varsat de stramosii care au luptat intreaga viata pentru prezentul nostru , pentru ca defini o tara , pentru a trai liber , pentru a avea un cer senin si un soare pe pamint.Ma intreb , oare prezentul nostru ce varsa pentru viitor ? De cite ori , a murit cineva pentru a aduce orizontul dreptatii in tara noastra ?

Nu vad nimic , acolo sus , acolo in prezent.Bintuie doar vinturi rele , orgolioase si nepasatoare.Avem o tara ciudata , avem o tara in care fug toti de ea , avem o tara trista doar pentru ca ne lipsteste prezentul ei , care ar fi trebuit sa lupte pentru ea.Nu putem uita cit de bine se vede de aici , de la noi , un cer cu stele , cit de bine incalzeste un soare si cit de adevarat miroase o floare.Cu sigurata , cei care plec din tara lor au inima rupta in mii de bucati.Ei nu pleaca ca asa vor , ei pleaca ca au nevoie.

Si cei de sus , doar deschid granitele cu zimbet pe buze , doar vorbesc si se cearta ca nu stiu cum sa imparteasca un ban.Ma mira faptul ca banul a ajuns sa fie o imbracaminte a sufletului , cit de ieftini sunt unii oameni.Din minciuna in minciuna , din vorbe in vorbe suntem murdariti si tinuti in genunchi.Citi ani de zile ? Citi ?

Oamenii care ne conduc , nu pot sa pastreze curatenia in capitala lor , nu mai zic de satele care se ascund si sunt uitate.Oamenii care lupta pentru a simti caldura unui fotoliu plin de bani , nimic mai sfint ei nu au in tara lor.Si cu atita siguranta , striga ei ca v-or sa schimbe ceva .Pai cum sa faci o schimbare , daca tu ramii la fel ? De citi ani de zile , promit si lucrurile stau pe loc.

Oamenii care v-or dreptate.Care striga ca noi , tinerii suntem viitorul tarii.Cum oameni , sa fim noi viitorul daca suntem lipsiti de baza , nu avem prezentul.Nu avem cum sa pastram vocatia unui viitor , caci voi ne distrugeti.Si noi suntem de vina , ca undeva va urmam , nu avem altceva ce sa vedem ,in ochii nostri nu avem nuanta vie a adevarului.

Nu faceti nimic , pierdeti timpul care se strecoara prin degetele plictisite.Nu faceti nimic .Cum sa avem incredere in voi , daca nu sunteti in stare sa aveti grija de ciini abandonati de pe strada ? Cum sa avem incredere in voi , daca nu aveti grija de un animal , dar de un om ?

Inventati idei , le plasati si le tipariti apoi in zimbetul fals si mizerabil , dar nu aveti scopuri , ba nu aveti scopuri doar pentru voi .Noi nu am fost si nici nu suntem in planul vostru.Luptati impotriva noastra , nu ne ajutati.

Nu aveti incredere in noi , pentru ca nu aveti incredere in voi inasi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.