Natural_Light_by_KateeyCine a văzut vre-odată , cum răsuflă un pui de iarbă călcat în fiecare zi și admirat din depărtare ? Un pui de iarbă , sărac și zgribulit de viață care nu s-ar plînge niciodată de răsuflarea sa , atît de grea și uneori ușoara . Care nu s-ar plînge de durerile sale crescute ani de-a rîndul , nu s-ar plînge . Un firicel de iarbă atît de fraged încît și-a uitat părinții la chipul lor drag . Din plînsetul lui tu îți alinți picioarele , îți dezgheți sufletul cu roua dimineților de vară , pe cînd el își varsă lacrimile într-o punguță de singurătate.

Cine a văzut vre-odata , cum se chinuie un mugur să își desfacă existența , într-o primăvară – iernatică , cu un risc de-a muri într-un amurg de seară , cu un risc de-a fi ciugulit de-o pasăre fugară în zborul ei ? Un mugur care trăiește din absolutul său azi , pentru că mîine nu știe că va mai trăi .

Cine a văzut vre-odată , cum muncește o albinuță , în amurgul și răsăritul unei vieți , cărînd dulcele în spatele ei și gustînd din durerea singurătății ei , singură și uitată , cu un fel de risc de-a nu face rău cuiva și doar de-a încerca sa-și salveze viața .

Cine a văzut vre-odată , cum se naște un fluture ? Luptînd pentru o viață scursă într-o zi , și totuși dăruind întregii lumii atîta splendoare și frumusețe .

Cine  a văzut vre-odată , cum moare un om care și-a trăit o viață ? O viață culegînd copiilor punguțe cu noroc și cu fericire , și care a înghețat singur atunci cînd s-a stins steaua de pe cer , care a înghețat în mîna singurătății ca un om părăsit .

Cine a văzut vre-odata , cum se înhibă o durere pe suflet  ?O durere care își curge rana și pe suflet îl  despică încît nici o trecere de timp nu e în stare să îl vindece .

Cine a văzut vre-odată , cum își trăiește viața un cîine alungat ? Rămînînd la margine de drum și respectîndu-și stăpînul care l-a aruncat .

Cine a văzut vre-odată , cum profesorii nu își aud elevii ? Iar elevii la rîndul lor și acum mai tot vorbesc .

Cine a văzut vre-odată , cum își bat joc șoferii de bătrîni ? Iar ei săracii la rîndul lor , rămîn la fel de mulțumiți .

Cine a văzut vre-odată , cum plînge Dumnezeu ? Rănit de noi , el în fiecare zi ne iartă .

Cine a văzut vre-odată  ? Cine a văzut ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.