august_by_mechtaniya-d47g0fcCărțile mi-au mai  spus că nu există, oamenii fug de această întrebare. Profesorii îți dau exerciții pentru un răspuns.Părinții îți dau sfaturi.Frații cred.Iar cîinii tac,rămîn lîngă tine.La cît suntem folosiți, dezamăgiți într-una, s-au rupt puterile și rămînem osteniți atunci cînd se cuvine să oferim prietenia noastră ca pe un sprijin.

Regăsim răspunsuri multiple, chipuri și mai triste sau naive. Mai găsim și chipuri care doar sunt înecate în tăcere.După atît timp găsim și prietenia, căci o primim ca pe-o necesitate, indiferent cu cine ți-o croiezi. Și totuși există. E ca o iubire , ca pe-o melodie dacă ai răbdare poți să ți-o faci un album. Uneori te supără , alteori te ridică. O săpăm între frați, alteori între străini. Ne înrudim și existăm din fericirea prieteniei noastre. Alții pot , alții se plictisesc . Pînă la un timp îți fură și fericirea.Ai un covoraș țesut de tine, cîte culori aprinse parcă ar fi culese din razele de soare, din recele lunii, din florile călătorii, un covoraș țesut de prietenia ta. Iar cînd ea pleacă îți rămîne decît o singură culoare, a ta . Nimeni nu a zis că prietenia nu e efemeră, și nimeni nu ți-a promis că e veșnică. Doar ți-au dat-o . Bucurăte și ți-o ia ca sprijin.

Nui nici fir de ață, ar fi prea elastică și subțire. Tot tu ești stăpînul care cînd pleacă la magazin își cumpără materia. Singur alegi ce prieteni îți mai faci, și cît te dedici lor. Ia-ți un cîine, un iepuraș, un pui de rîndunică, dar să știi că cînd îți vor cere libertate – să le poți și să le-o dai, dacă ești prieten.

Eu am prietenia ca pe un covoraș împletit cu  un fir de fier, se poate topi doar de la căldura ei. E mic poate, dar ne încălzește și la cele mai friguroase zile.Cine a zis că prietenii sunt mulți, pentru că mulți nu există. Există doar prieteni adevărați, și doar atît.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.