cropped-loss_by_hayzy-d58f10d.jpg

the_letter_by_yaamas

Într-o zi eu am să declar toată bogăția mea, toate monedele vechi arse în spinare,toate diamantele culese de sub gene, toate bancnotele puse peste răni, tot aurul împodobit în păr. Și într-o zi , am să declar că sunt fericită.Am să scutur toate frunzele din pomul vieții mele, și chiar dacă se vor scutura cu ele și fructele dulci ,am să le las să cadă pentru fericirea voastră.Liniștea pianului îmi va alinta auzul la fiecare respirație de a mea, ca să pot să percep de ce oamenii iubesc zgomotul.Am să îmi dezgolesc sufletul, ca să îl înțelegi și tu , dar nu am să renunț niciodată la el pentru tine.Cînd scuturi din tine toate cuvintele depuse de atâta vreme, precum ai scutura un covor vechi dar cu atîta importanță, simți că ai rămas ca luna de pe cer singură dar totuși cu atîtea stele aparente pe lîngă ea.

– În umbră poți să trăiești ? În umbra ființei tale.

-De ce le este frică oamenilor cel mai mult ? De moarte,de singurătate,de sărăcie, de putere,de iubiri neîmpărtășite , sau de inexplicabila idee că dragostea a dispărut ?

-De ce îmi este frică mie ? De absența ta , sau pur și simplu de faptul că cînd m-ai cutreierat nu ți-a mai rămas nimic din mine ?

Ardem și ne zbuciumăm în propria lumânare, apoi ne stingem tot în ea , din cauza că n-am putut să ne învățăm ,ca să fim flacăra liniștii.N-am învățat să simțim căldura, ci doar să ne ardem.Am ars.Dar într-o zi am să scutur toată cenușa din mine, și am să declar că sunt fericită.Am să declar toate așteptările mele, și toate scrisorile venite.Toate toamnele .

One thought on “Declarație pe venit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.