stoping_by_burkiaBunelul meu și-a trăit jumătate de viață, singur.Deci a rămas jumătate de respirație, jumătate de privire, de suflet, de viață, și totuși a continuat să își iubească diminețile.Rănit și dezamăgit în mii de feluri, el mi-a arătat că nu de la oameni trebuie să vină așteptările tale, iubirea ta, sensul vieții tale.

-Să nu crezi în nimeni, și să nu aștepți nimic de la cineva, oamenii încă nu au învățat să se creadă pe ei..Dar în schimb Dumnezeu ți-a dăruit iubirea în atîtea feluri.Cum poți să pretinzi că nu ai simțit-o vre-odată ? Detașează-te în natura, doar ea te poate primi fără nimic.În muzica doar ea te poate asculta fără să vorbești.Sau în tot ce vrei, numai nu în oameni.Ei sunt ca tine, și tu ca ei, nu îți pot dărui nimica, chiar dacă pretind că pot.Și apoi de ce ceri veșnicia tuturor lucrurilor ? Crede în sclipire, în clipă și în secunda asta.Dacă o primești exact cum vine, dacă o simți și o trăiești în cel mai profund mod, la ce bun îți mai trebuie veșnicia? Oamenii aleargă în goană după ceva.Să știi că acel ceva este clipa, singura clipă pe care o caută toată viața.Și apoi dispar, fără a ști că clipele ne sunt dăruite în fiecare zi.A te încredința în cineva, a avea așteptări de la cineva este ați zidi dezamăgirea cu propriile tale mîini, le vezi , le simți ? Încetează-te să te încerci.Nu îi combina, nu îi modela, nu îi aștepta, ci primeștei exact cum i-ai lăsa să plece, nimeni niciodată nu ți-a fost dator să rămînă lîngă tine, și cei care îți promit asta, nu au știut niciodată să vorbească cu ei, în tăcere.Ca să vorbești, mai întâi de toate trebuie să îți asculți propria tăcere.Fiecare știe să tacă, fiecare.Unii așteaptă mai puțin, alții toată viața.

Dacă nu ai învățat să te asculți, pînă în clipa aia, ascultă marea, oceanul, rîul, lacul.Sau anotimpurile, liniștea pianului.Pașii tăi, răsuflarea ta, picătura de ceai care te curăța.Sau ascultă ploaia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.