Ajunsi la acel hotar de lumina,intr-o clipa devenim corp unic,un trup si un suflet.Acel hotar se numeste Creatie,adica vatra comuna a lui Dumnezeu.Insa omul a devenit singurul animal care ride si plinge,fiindca este singurul izbit de deosebirea dintre ceea ce suntem si ceea ce s-ar cuveni sa fim.A fi om inseamna a fi raspunzator ,inseamna a cunoaste rusinea,inseamna a fi recunoscator,inseamna a simti ca participi la zidirea lumii.Dar acum cine participa ?!

Spiritul omenesc creat de Dumnezeu parca a disparut ,sau s-ar fi ascuns de realitatea dura ce este creata de om.Inteleg lucrurile,si stiu ca lumea ar trebui sa fie mai altfel.Nu-i nevoie ca sa fii om ,trebuie sa indeplinesti lucrurile fizice,ca sa cladesti case mari si frumoase,dar trebuie sa cladesti in suflet,tot ce-i mai frumos,mai sfint,tot ce ne-a dat Dumnezeu.Avem case mari dar famiilii mai mici,mai multe accesorii,dar mai putin timp,mai multe fnctii,dar mai putina minte,mai multe cunostinte,dar mai putina judecata,ne-am multiplicat averile,dar ne-am redus valorile.Oamenii fug de cuvinte,de tot ce-i mai gingas,de frumusetea spirituala si o aleg pe cea exterioara.Insasi sa fii om de succes trebuie sa posezi atit valorile cit si restul.

One thought on “Nu om de succes ci om de valoare !

  1. Titlul pe care l-ai ales este foarte interesant și îndrăznesc să-mi dau și eu o părere…Este posibil să ne ascundem, este posibil să nu mai știm să vrem și altceva. Este posibil să cădem pradă unei așteptări ca acea lume frumoasă și blândă să existe din oficiu… Doar o păre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.